24 Αυγ 2009

Επιστολή στην Ελληνική Αστυνομία.

Κύριοι της Αστυνομίας,

Δεν ξέρω αν ενημερωθήκατε σχετικώς, αν όχι για αυτό είμαι εγώ εδώ, αλλά στις φλεγόμενες της Αττικής περιοχές έχουν παρατηρηθεί να κυκλοφορούν πλήθος μασκοφόρων. Καθότι επομένως οι μασκοφόροι εμπεριέχονται στους ευρεία εννοία κουκουλοφόρους, καλό θα ήταν να παραβλέψετε τι όποιες ανόητες δικαιολογίες περί προστασίας από τους καπνούς ή περί προσπαθειών κατάσβεσης της φωτιάς που δήθεν επιτελούν και να επιληφθείτε άμεσα του θέματος.

Σας ευχαριστώ θερμά.

23 Αυγ 2009

Κύριοι, η κατάσταση είναι τραγική!

Σε 48 ώρες κάηκαν τα πάντα στην ΒΑ Αττική. Σπίτια, σχολεία, εκκλησίες, νοσοκομεία. Όλα αυτά, αλλά κυρίως το μόνο πράσινο κομμάτι που είχε απομείνει στην Αττική.
Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους πυροσβέστες. Ίσα ίσα έχω μία τάση ηρωοποίησής τους. Είναι η μόνοι -κατά την ταπεινή μου άποψη- ένστολοι με αυθεντική διάθεση αυτοθυσίας για το κοινό καλό. Αλλά αυτό αφορά μόνο όσους είναι μέσα στα πυροσβεστικά και παλεύουν με τις φλόγες. Οι επικεφαλής από τα γραφεία τους δε χαίρουν της αυτής αντιμετώπισης. Αλλά πραγματικό άχτι εγώ έχω στην Κυβέρνηση. Φέτος ομολογώ πρωτοτύπησε: έκανε σποτάκι για τις πυρκαγίες και πώς αυτές προκαλούνται από αμέλεια, και όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Προτίμησε δηλαδή να διαθέσει χρήματα αγοράζοντας πανάκριβο τηλεοπτικό χρόνο, χρήματα που είχε εξασφαλίσει από τη μη ανανέωση της σύμβασης ατόμων επιφορτισμένων με την προστασία των δασών. Πέρα από αυτή την -για ακόμη μία φορά- παγκόσμια πρωτοτυπία, η άξια κυβέρνησή μας φρόντισε να ζητήσει βοήθεια μόλις σήμερα το πρωί, όταν ήδη η κατάσταση είχε βγεί εκτός ελέγχου, ενώ ακόμη και αυτή τη στιγμή δεν έχει κηρύξει την Αττική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το ότι οι πυρκαγιές δεν είναι αποτέλεσμα αμελούς συμπεριφοράς είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι το γνωρίζουμε. Όσο καλοπροαίρετος και να είναι κανείς, μόνο αν είναι ταυτόχρονα και αφελής θα μπορούσε να πιστέψει ότι όλοι αυτοί οι "κατά λάθος" εμπρηστές θυμούνται να είναι αμελείς κάθε φορά που φυσάει.
Μετά από πολύωρο zapping και ατελείωτες εικόνες, εμένα δεν μου έχει γεννηθεί παρά μία και μόνο απορία, η οποία όσο περνά η ώρα παίρνει αντίστοιχες με τη φωτιά διαστάσεις: τί άλλο πρέπει να γίνει για να πέσει αυτή η κυβέρνηση;; Και μία τελευταία παράκληση: κε Πρωθυπουργέ, αφού δώσετε αμετάκλητα -αυτή τη φορά- 3 χιλιάρικα σε όποιον είχε υλικές ζημιές από την πυρκαγιά -όπως πράξατε πριν από 2 χρόνια, σας παρακαλώ θερμά να παραιτηθείτε, πριν χρειαστεί να πραγματοποιηθεί μαζική μετανάστευση των Ελλήνων!
ΥΓ. Και την τραγική ετούτη ώρα έχω και τη Μιραράκη να κάνει εκπομπή. Γιατί κάθε νορμάλ άνθρωπος που καίγεται ή έχει καεί το σπίτι του, το πρώτο που έχει να κάνει είναι να αντικαταστήσει τα χαλιά του εκμεταλλευόμενος τις καλοκαιρινές εκπτώσεις της εν λόγω γραφικής κυράτσας στις μπορντωκεραμιδολαχανί μπουχάρες.