18 Φεβ 2009

Επίσημη επίσκεψη Αζέρου Προέδρου

Φαντάζομαι όλοι ενημερωθήκατε σχετικά. Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν επισκέφτηκε τη χώρα μας. Δε λέω. Να τον βγάλουμε έξω τον άνθρωπο. Να του κάνουμε το τραπέζι. Να του κάνουμε και ένα γύρω στα αξιοθέατα. Αλίμονο, τόσα ενεργειακά συμφέροντα εναπόκεινται σε αυτή την επίσκεψη. Μέχρι εδώ όλα καλά. Αλλά έλα που κάποια στιγμή ο Πρωθυπουργός μας αποφάσισε να τού γνωρίσει και την οικογένεια. Να τον πάει στη Ραφήνα να του συστήσει τη Νατάσσα και τα δίδυμα. Δεν μπορούσε να πάει ο Μωάμεθ (βλ. Νατάσσα και δίδυμα) στο βουνό (βλ. Μέγαρο Μαξίμου) έπρεπε να πάει το βουνό (βλ. Αζέρικη Προεδρία και συνοδεία) στο Μωάμεθ (βλ. Ραφήνα). Και κάπου εκεί στη διαδρομή άρχισε το δικό μου πρόβλημα.

Είμαι μέσα στο λεωφορείο με κατεύθυνση προς ανατολικά προάστια και κάπου εκεί στη συμβολή των
οδών Μιχαλακοπούλου και Μεσογείων ήρθα tête a tête με την έξοδο του Μεσολογγίου, όπερ μεθερμηνευόμενον εστί με το κομβόι που κατευθυνόταν προς την παραλία της Ραφήνας. Στην αρχή ήταν ένα περιπολικό, κομπλέ. Με τη σειρήνα του, τα φωτάκια του, τα alarm του, τις φωνές του συνοδηγού να απομακρυνθούν από το δρόμο όλοι αυτοί που εμπόδιζαν. Ακολούθησε άλλο ένα. Μετά ένας ζητάς –ενδέχεται να υπήρχε και δεύτερος. Και μετά η κινητή διαφήμιση της Mercedes – Benz. Όλα σχεδόν τα μοντέλα των 3 τελευταίων ετών παρατεταγμένα. Από πίσω το αυτοκίνητο της αζέρικης πρεσβείας. Ξέρετε αυτό με τα σημαιάκια που παρκάρει όπου θέλει. Μερικά βανάκια με άτομα των ειδικών δυνάμεων. Και άλλα δύο περιπολικά για οπισθοφυλακή.

Αλλά αυτό που με συγχύζει πραγματικά δεν είναι που έκανε το λεωφορείο στην άκρη για να περάσουν. Δεν είναι που καθυστέρησα να φτάσω στον προορισμό μου. Δεν είναι η κίνηση που δημιουργήθηκε εξαιτίας αυτής της επίσκεψης και οι οδηγοί έμειναν κολλημένοι στους δρόμους. Το πρόβλημά μου είναι ότι είμαι απόλυτα σίγουρη ότι κατάφεραν το ακατόρθωτο: να διανύσουν μια απόσταση 30 χιλιομέτρων σε λιγότερο από ένα τέταρτο. Και δε μιλάμε τώρα για 30 χιλιόμετρα εθνικής οδού που είναι και λογικό, αλλά για μια διαδρομή άκρως συνηθισμένη, μια διαδρομή που περιλαμβάνει μερικές από τις πιο πηγμένες λεωφόρους της πρωτεύουσας. Παραβίασαν σχεδόν όλους τους κανόνες του ΚΟΚ, με τη συναίνεση της τροχαίας. Κάτι που αν επιχειρούσα να το κάνω ποτέ εγώ –ακόμη και για σοβαρούς λόγους, πχ υγείας– θα μου αφαιρούσαν το δίπλωμα, θα με συνελάμβαναν, μη σου πω θα με πυροβολούσαν κιόλας.

Και όλα αυτά για μια επίσκεψη. Εγώ απλά να ενημερώσω ότι ο Πρωθυπουργός έχει δικαίωμα διαμονής και στο Μέγαρο Μαξίμου. Όχι για τίποτε άλλο, να γλιτώσουμε και εμείς οι απλοί πολίτες.

1 σχόλιο:

  1. Δε θα πρέπει να διαμαρτύρεστε για τα πήγαινε -έλα του πρωθυπουργού. Άλλωστε δεν είναι πολύ συχνά, δεδομένου ότι η Ραφήνα είναι αυτάρκης όσον αφορά σε σουβλατζίδικα, γυράδικα και άλλα τινά. Αφήστε τον να θυμηθεί ότι είναι πρωθυπουργός. (λέμε τώρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή